Find information omkring skimmelsvamp

0

Skimmelsvamp kan opstå alle steder, men særligt der hvor der er fugtigt. Det set især bag badeværelsesbeklædningen, i kælderen men vil også kunne findes i andre rum og gerne bag tapetet på ydervæggene. Det kan nemt blive et problem der vil komme til at koste en del penge. Hvis du skal flytte ind i et lejemål eller overvejer at købe en ejendom, så skal du være opmærksom på, om der er skimmelsvamp i vente på væggene.

Det er særligt et problem for din sundhed, der kan betyde problematikker på lungerne, allergier og vejrtrækning der er besværet. Find mere information omkring skimmelsvamp her og bliv klogere på alle de ting du skal være opmærksom på. 

isolering

Hvorfor er skimmelsvamp farligt? 

Udover at skimmelsvamp ikke er særlig kønt at kigge på, det kan ikke bare lige males over og giver pletter der ikke lige kan vaskes af. Derudover kan det danne skader på eksempelvis murværk. Det vil kunne gro alle de steder hvor der er fugtigt, eventuelt som følge af mangler eller skader på huset. Det kan være forkerte materialer der er anvendt, dampspærrer der er ikke eksisterende eller at der eksempelvis er fugtigt i kælderen.

Uanset hvad der er årsagen, så er det skadeligt at have skimmelsvamp i omgivelserne. Det kan sætte sig på alt hvad der har relation til luftvejene og derfor et sundhedsmæssigt problem for dig og din familie. Har du mistanke om skimmelsvamp i hjemmet, så skal du hellere handle med det samme og være helt sikker på, at det ikke er noget der vil skabe problemer på bygningen eller dit helbred. 

Forebyg skimmelsvamp inden det bliver et problem

Det er muligt at forebygge mod skimmelsvamp inden det bliver et reelt problem. Hvis der eksempelvis er problemer med fugt i kælderen, kan du lægge et dræn, der leder vand væk fra området. Sørg for at tagrenderne er rensede og hele, så ikke ydermuren bliver dynget til med unødige mængder af vand fra regn. Ligesom at du med fugtige ydermure kan få konstruktionen undersøgt af en professionel fagperson, der kan afdække årsagen og hvordan dette afhjælpes. På badeværelset vil du eksempelvis kunne forebygge vækst af skimmelsvamp ved at sikre dig, at alle fuger mellem fliserne er tætte. Dette er også noget en fagperson kan hjælpe dig med, hvis du skulle være i tvivl om, hvordan det bedst muligt kan løses. 

Der kan ikke kommenteres.