Facaderens bør altid overlades til fagfolk

0

En facaderens bør altid blive udført af professionelle, da en forkert behandling kan resultere i en ødelagt facade. En facaderens, der er udført korrekt, kan derimod forhindre fremtidige mos- og algeangreb, så muren ikke er i fare for at blive ødelagt.

Det er vigtigt, at du reagerer i god tid, hvis dit murværk er angrebet af alger, mos eller snavs. Det kan nemlig skade murværket, hvis ikke behandlingen finder sted i god tid, da alger, mos og snavs suger vand til sig, hvilket kan ødelægge den bagvedliggende mur.

Du bør dog aldrig foretage en rensning af facaden på egen hånd, medmindre du har erfaring på området og ved, hvad du laver. Du bør altid konsultere en professionel virksomhed, som kan hjælpe med at vælge det rigtige middel til facaderens og samtidig sikre, at behandlingen bliver udført korrekt med respekt for murværket.

Hvorfor overhovedet rense facaden?

Udover den åbenlyse årsag, at din facade bliver pænere, når den er ren og velholdt, så er der også langt mere alvorlige grunde til, at du bør få udført en effektiv facaderens af en professionel virksomhed.

Behandlingen giver din facade charmen tilbage, men sikrer også, at der ikke sidder alger, mos og snavs på facaden, som absorberer vand, hvilket risikerer at ødelægge murværket.

Samtidig vil en professionel virksomhed i langt de fleste tilfælde imprægnere muren med et alge- og vandafvisende middel efterfølgende, som virker forebyggende mod fremtidige angreb og tilvækster. Det betyder, at din facade ikke har lige så stor risiko for at blive ødelagt.

Sådan udfører professionelle en facaderens

Uanset om du bare ønsker at rense facaden, eller om du vil have foretaget en behandling, som forhindrer fremtidige angreb fra alger, mos, snavs og skidt, er det en god idé at hyre en professionel virksomhed, som kan hjælpe dig med det.

Algebehandlingen fungerer ved, at facaden på dit hus bliver behandlet med et middel, der dræber alger og mos. I Danmark findes udelukkende ét middel, der er miljøgodkendt, hvorfor det er dét, der anvendes af alle professionelle, når de skal behandle en husfacade.

Du skal regne med, at en facaderens, der har til formål at dræbe mos og alger, virker med det samme. Væksten stopper øjeblikkeligt, selvom effekten i mange tilfælde først bliver synlig efter en uges tid. I det øjeblik midlet påføres facaden dræbes væksten dog, hvorfor du ikke skal være urolig, hvis det ikke kan ses med det samme.

Efterfølgende imprægnering

Når facaden er blevet renset, og det algedræbende middel er blevet fordelt, vil facaden blive imprægneret. Det bliver gjort med et diffusionsåbent middel, så vand og fugt ikke sætter sig på facaden og kan forårsage algevækst, som virker ødelæggende på overfladen.

Der kan ikke kommenteres.