Hjemmets bil: Biludstødningssystemet

0

Biludstødningssystemet er et af de største køretøjssystemer, som er ansvarlig for at fjerne udstødningsgasser fra forbrændingskammeret. Dette system består af udstødningsventiler og stolper i et cylinderhoved, rør, katalysator, udstødningssamlerør og en lyddæmper med et rør fastgjort til det. Disse komponenter er dog væsentlige dele af emissionskontrolsystemet.

I turboladede køretøjer inkluderer systemet også en turbolader: udstødningsgasstrømmen drejer sin turbine for at øge motoreffekten.

Hvilke typer udstødningssystemer findes der?

  • Enkelt udgangsrør
  • Dobbelt bagudgang
  • Modsat dobbelt udstødning
  • Dobbelt sideudstødning
  • Høj ydeevne

Hvad er symptomerne på et dårligt udstødningssystem?

Ekstremt høje udstødningslyde. Hvis et af systemets rør er revnet eller beskadiget, forekommer en udstødningslækage. Bortset fra ødelagte rør kan belastningslyde være forårsaget af en dårlig manifoldpakning. I det tilfælde kan du måske høre en hvislende eller bankende lyd, der bliver mere fremtrædende når du accelerer eller er i tomgang.

Lavere brændstofeffektivitet, motoreffekt og acceleration.

Udstødningslækager medfører en reduktion i bagtrykke. På grund af det begynder motoren at arbejde hårdere for at producere den samme mængde strøm som bruger mere brændstof. Desuden tager accelerationen længere tid.

Brændende lugt. Hvis en udstødningslækage vises et eller andet sted i motorrummet, er de udstødningsgasser, der kommer ud af bruddet meget varme. Som et resultat af dette er nogle

komponenter ikke varmefaste, så du kan måske føle en brændende lugt eller endda se røg. I så fald skal du til din mekaniker hurtigst muligt.

Hængende udstødningsrør. Alle komponenter i udstødningssystemet skal være sikkert fastgjort til køretøjets bund. Hvis nogen af dem begynder at trække eller hænge, skal dette problem løses med det samme. Ellers er der en risiko for at beskadige den hængende komponent; hvilket betyder dyre reparationer.

Hvad er de mulige årsager?

Korrosion. Udstødningskomponenter udsættes konstant for fugt og snavs på vejene, so det er ikke overraskende, at de er tilbøjelige til korrosion; især lyddæmpere og rør. Rust kan forårsage huller og revner. Regelmæssige visuelle inspektioner vil hjælpe til med at identificere problemet på et tidligt tidspunkt.

Blokeringer. Der er forskellige ting, der forårsager blokeringer: De kan være forurenende stoffer der kommer udefra eller dannelse af sod- og kulstofaflejringer i katalysatoren på grund af fejlende lambda-sensorer. Det kan være svært at opdage problemet i begyndelsen. I takt med at forhindringen vokser, bemærker du muligvis en stigning i brændstofforbrug, dårlig lugt og stigende motortemperatur.

Slitage. Udstødningssystemkomponenter kan som alle andre bildele ikke vare evigt. De er konstant udsat for fugt, mudder, snavns, vibrationer, høje temperaturer osv. Derfor er disse processor naturlige og uundgåelige.

Hvis du har mistanke om at der er problemer med dit udstødningssystem anbefales det stærkt at få det tjekket hurtigst muligt. Det vil ikke kun hjælpe dig med at spare penge på reparationer men også at undgå sundhedsmæssige problemer: giftige udstødningsgasser gennem lækager der kan komme ind i kabinen.

Euautodele.dk er en førende butik til bildele Rutinemæssig vedligeholdelse? Nødvendige reparationer? Hvad end problemet måtte være.i din bil, er vi altid klar til at hjælpe dig. Rimelige priser, produkter af høj kvalitet, salg og rabatter, hurtig levering og live hjælp er kun nogen af de fordele vores onlinebutik tilbyder til vores kunder. Kom og spar med euautodele.dk .

Der kan ikke kommenteres.